Nå kan du bare SE, Martin……! Få ny brille, så skal du få se….. Dette var starten på teksten som ble skrevet for 40 år siden om Optikus Martin O Nielsen. Den gangen feiret de 100 år og det var «gamle» Martin Grahl-Madsen som drev butikken. Nå har vi rukket å bli 140 år og neste generasjon, den 4 i rekken har tatt over.

Historien

Det hele begynte i 1883. 18ende april startet tippoldefaren, Martin Olai Nielsen sin Optikus bedrift i Nicolai Kirkeallmenningen. Den gangen het det Optikus og vi har derfor valgt å beholde denne betegnelsen. Det er firmaet Optikus Martin O. Nielsen som ferier 140 år i år. I dag drives butikken av Martin Olai el Laien Grahl-Madsen, som selv er optiker og 4. generasjons driver. Søster Lise har lenge vært med å styre tømmene, men har nå trukket seg tilbake. Butikken har hatt flere tilholdssteder opp igjennom tidene. Etter bybrannen i 1916 holdt de hus i Chr. Michelsens gate ved Svaneapoteket. Rett før år 2000 åpnet vi filial i Galleriet og i 2008 flyttet vi hele bedriften dit. Vi fikk nye lokaler i mars 2018 og stortrives nå i nye lyse omgivelser i 5. etasje. 

Så dette er en ekte Bergens-bedrift og det er en ekte Bergens-familie som har holdt firmaet i hevd gjennom 140 år.

Hva gjør vi
Synsundersøkelse er hovedbeskjeftigelsen vår. Vi har tipp topp moderne refraksjons instrumenter fra Zeiss til å hjelpe oss med å gi brille- eller linsebrukere best mulig syn. Syn og helse hører sammen, viktigheten av å ta vare på synet ditt hjelper vi deg med. Vi har verksted hvor alle brillene blir slipt til og enkle reparasjoner av defekte briller blir utført. Unikt for Optikus er at vi har brilleglass på lager i enstyrke +4.00 til -6.00 med cylinderstyrke opp til -2.00. Det vil si at vi kan lage en ny avstandsbrille eller lesebrille til deg på dagen.

Vi har også som eneste bedrift i Bergen erfaring på reparasjon av høreapparat. Vi hjelper deg med alle typer og merker av høreapparater.  Ønsker du hørselvern? Vi tar avtrykk for støypropper til ulike aktiviteter. Støybeskyttelse blir mer og mer viktig. Det gjelder for alt fra konserter til diverse yrker med stor støybelastning. Vi tar med andre ord ansvar for både syn og hørsel.

Enorm utvikling
Tidligere var det mye mer håndverk når vi produserte en brille. Vi skar til glass for hånd, nå har vi avanserte automatiske slipemaskiner. Det er også mulig å få brillene fjernslipt. Raskt, enkelt og nøyaktig.


Brille og mote
Tidligere var det et fåtall av innfatninger å velge i, nå er det tusenvis. I Optikus Martin O. Nielsen sin begynnelse, laget de sin en egen brille. Vi har ennå noen liggende i utstilling om du vil SE.

Brille er som et smykke, men i tillegg skal den passe perfekt i både stil, komfort og brukervennlighet. Vi jobber for å ha ett bredt utvalg av innfatning i god kvalitet og stil som vil passe de fleste. 

Kom innom oss for en prat og en kikk på utvalget.
Vi ønsker at du skal SE!

Tenk 140 år - det må markers! Følg oss på Instagram eller Facebook for kommende jubileumsevent høsten 2023!

P3280615